Sää parani viikonlopuksi, joten olemme ulkoilleet eilisen ja tämän päivän. Asteita on ollut hiukan vajaat parikymmentä, eli ihan sopivasti. Eilen pyyhkäisimme ensin metrolla keskustaan ja nautimme aamiaiseksi kaikenlaista mukavaa katukeittiöistä. Nukuimme nimittäin aamulla niin pitkään, että heräsimme vasta siivojan huudellessa jotain selkeällä kiinan kielellä ja jyskyttäessä huoneemme oveen. Hotelliaamiainen meni siis sivu suun, mutta tässä maassa ei pääse kuolemaan nälkään Ei vaikkei meillä olekaan yhteistä kieltä, vielä. Myyjä osaa aina suositella jotain herkullista, kun ihmettelemme hetken kiinankielistä ruokalistaa. Suosituksena on lähes aina se annos, joka on listan kallein. Aika yllättävää... Mutta jos se kallein annos maksaa katukeittössä 11 RMB (n. 1,5 eur), niin antaa mennä. Törsätään nyt kunnolla!

DSC00243-normal.jpg

Kaverilta ei löytynyt menua suomeksi

Lauantaina kaupungilla oli liikkeellä muutama muukin ihminen. Täällä riittää ihmisiä, sähkömopoja ja ääntä joka lähtöön, mutta pari pientä suomalaista mahtuu hyvin sekaan ja saamme ystävällisiä hymyjä vastaantulijoilta. Kiinalaiset tuntuvat olevan hyvin uteliaita ulkomaalaisia kohtaan, mutta ihan hyvässä mielessä.

DSC00247-normal.jpg

Tässä paahdetaan pähkinöitä

Lauantaina vierailimme yhdessä Suzhoun hienoista puutarhoista. Humble Adminstrator`s Garden, eli vaatimattoman virkamiehen puutarha oli aika uskomaton paikka. Virkamies on rakentanut alueelle aikanaan erilaisia, lampia, katoksia ja taloja sen mukaan, että missä on paras valo piirtämistä varten tai missä voi kuunnella sateen ääntä. Alueella on lisäksi bonsai-puutarha, jossa oli varmasti satoja erilaisia ja erikokoisia bonsai-puita. Voi vain kuvitella miltä puutarha näyttää muutamien viikkojen kuluttua, kun kaikki kasvit alkavat olla kukassa.

DSC00256-normal.jpg

Puistoon oli tuotu muutama kukkaruukku

Täällä näkee paljon sellaisia kädentaitoja, joita ei tapaa Suomessa. Tämäkin kaveri veisteli savesta upeita veistoksia. Ajattelimme mennä jonain rauhallisempana päivänä teettämään yhden myös itsellemme.

DSC00373-normal.jpg

Tarkkaa puuhaa

Tänään suunnistimme läheisen Jinji Laken rantapuistoon. Siellä oli paljon perheitä viettämässä sunnuntaipäivää. Leijan lennätys tuntui olevan suosittu laji, kuten myös pyöräily. Me päätimme vain kävellä ja nauttia auringosta. Olemme kävelleet varmasti ainakin 20 kilometriä kolmen viime päivän aikana. Ehkä laitamme sähkömopon harkintaan jossain vaiheessa... Sillä näkyy täällä kulkevan ihan mainiosti isä, äiti ja lapsi sekä viikonlopun ruokaostokset.

DSC00399-normal.jpg

Paikallisen Mannerheimin ratsastajapatsas

Kevät tuntuu olevan täällä hyvässä vauhdissa ja kirsikkapuut kukkivat todella upeasti. Ensi viikoksi on lupailtu vajaan 20 asteen lämpötiloja, joten ei kuulosta yhtään pahalta. Toivottavasti pääsemme muuttamaan omaan asuntoon tiistaina. Sitten alkaa taloustavaroiden metsästys, koska asunnossa on vain kodinkoneet, huonekalut, sängyissä patjat sekä tv ynnä muut sähköhärpäkkeet.

DSC00416-normal.jpg

Paikallinen hääpari oli kuvattavana kirsikkapuun vierellä