Muutaman päivän asumisen jälkeen alamme vähitellen tottumaaan tähän kiinalaiseen kotiimme. Tilaakin on ihan omiksi tarpeiksi, sillä asunnossa on olohuone ja sen yhteydessä ruokailutila, keittiö, kolme makuuhuonetta, työhuone, kaksi kylpyhuonetta ja parveke. Eiköhän tänne mahdu majoittumaan muutama ystäväkin vierailullaan, joten matkoja varailemaan!

Asuntomme sijaitsee 12. kerroksessa mukavalla Horizon Resortin alueella. Osoitteemme on Room 1203 Block 19, No.188 Xinghan Street, Suzhou, 215021 China.

DSC00491-normal.jpg

Talojen välisellä pihalla on paljon istutuksia ja kaikki pidetään siistissä kunnossa

Laitan tähän muutamia kuvia asunnosta ja lisään niitä myöhemmin, kunhan ehdimme kuvaamaan. Tässä on ollut kaikenlaista pientä järjesteltävää... Huomenna autonkuljettaja tulee hakemaan meidät klo9 aamulla ja lähdemme Wuxin Ikeaan. Katselimme astioita yms. paikallisessa Citymarketissa, mutta totesimme, että on helpompaa hankkia perusastiat ja muut keittiötarvikkeet Ikeasta yhdellä kertaa.

DSC00500-normal.jpg

Olohuonetta ja ruokailutilaa

DSC00494-normal.jpg

Olohuoneen ikkunasta on mukava näköala

Iltaisin olohuoneen ikkunasta voi katsella upeasti valaistuja pilvenpiirtäjiä. Tähän näkyy myös hotelli, jossa asuimme aluksi.

DSC00509-normal.jpg

Master bedroomista, työhuoneesta ja olohuoneesta pääsee parvekkeelle

Asunto alkaa tuntua vielä enemmän kodilta, kun hankimme tänne viherkasveja ja kaikenlaista muuta rekvisiittaa. Kiinalaisessa asunnossa ja sen varustelussa on hiukan eroja suomalaiseen, mutta kertoilen niistä myöhemmin.

Täällä vietetään tällä viikolla kansallisia juhlapäiviä nimeltään Tomb Sweeping Day (hautakiven lakaisupäivä). Torstai, perjantai ja lauantai ovat vapaapäviiä, mutta sunnuntaina mennään reippaasti töihin. Rakennusmiehet tosin näyttävät paiskivan töitä joka päivä lähes yötä päivää lähiseudulle nousevien pilvenpiirtäjien työmailla. Luultavasti ihan ilman pyhätyökorvauksia...

Hankimme tänään itsellemme jäsenyyden parin korttelin päässä olevalle Powerhouse kuntosalille. Kaikki kuntosalipalvelut ja ohjatut tunnit ovat rajattomasti käytettävissämme noin 27 euron kuukausimaksulla. Eli nyt alkaa kuntoilu ja lenkkeily, että päästään taas kesäksi rantakuntoon. Tänäaamuna reippailtiin jo melkein puolitoista tuntia läheisen Jinji Laken rannalla.